top of page

HALLO

Mijn naam is Wessel Doorduin en ben sinds september 2022 eigenaar van Dutch Delicious.

'Mijn passie was ooit een eigen bedrijf te starten'

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
Tezza-5686 2.jpg

OVER DUTCH DELICIOUS

Sinds augustus 2022 staat Dutch Delicious ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Begonnen met alleen stroopwafels, maar inmiddels gespecialiseerd in ambachtelijke handgemaakte stroopkoeken met bedrijfslogo. Begonnen vanuit de keuken, maar sinds oktober 2022 is de productie verplaatst naar de schuur, met professioneel apparatuur. De stroopkoeken met logo slaan aan en steeds meer bedrijven doen bestellingen, voor beurzen of als relatie- of kerstgeschenk. Ons doel is vele bedrijven te mogen voorzien van dit heerlijke onderscheidende product. Een tweede missie is om duurzamer mijn producten aan de man te brengen. 

MIJN VERHAAL

Al vanaf jonge leeftijd droomde ik van een eigen bedrijf te starten. Diverse producten gingen door mijn hoofd. Mijn vader reist veel voor zijn werk en komt veel in Azië. Die mensen daar zijn verzot op zoetigheden en zo ontstond in eerste instantie het idee om iets in stroopwafels te gaan doen. Het exporteren van voedsel is aan veel strenge regels gebonden en bedacht ik mij eerst maar eens in Nederland te oriënteren. Maar stroopwafels kent men hier al. Van mijn ouders kreeg ik een professionele stroopwafelijzer en als hobby ben ik voor familie, vrienden en kennissen gaan bakken. Via de mond op mondreclame kreeg ik leuke bestellingen van de plaatselijke tennisvereniging en toen ging het snel. Maar verdienen aan ambachtelijke stroopwafels zou ik nooit doen. Toen kreeg ik voor mijn verjaardag een stroopwafel boek, waarin naast het maken van stroopwafels ook stroopkoeken in stonden. Ik ben daar mee gaan experimenteren. Het idee voor een logo ontstond toen we het maar een kaal koekje vonden. Het onderscheidende product was ontstaan. 
Bedrijven reageren erg positief en heb inmiddels een kleine vaste kring opgebouwd. Sinds september 2022 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met het bedrijf  Dutch Delicious.

Mijn doel voor de toekomst is mijn klantenkring uit te breiden. Vooral de bedrijven die op beurzen staan zijn voor mij interessant. Verder wil ik mijn assortiment uitbreiden, relatie- en kerstpakketten en andere soorten Dutch Delicious zoetigheden aanbieden. Als laatste ben ik nu bezig met duurzaamheid te onderzoeken, met name voor verpakkingsmateriaal.

bottom of page